Известие

Collapse
No announcement yet.

Адска миризма

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Пичове, малко са съживя темата, защото имам подобен проблем. Когато запаля колата в началото-няма никакъв проблем, колата си върви и грее нормално. В града обаче загрява до 95-100 градуса, а чувам че перката работи и ужким охлажда. Това извън темата д апитам дали е фатално колата да грее 95-100?
    2. И второ, основното - в колата, след като достигне 95 градуса, започва да мирише на бензин от въздуховодите, яко. Като отворя капака, при двигателя, там нищо не мирише. Обаче в купето се сцепва да смърди. Идеи имате ли от какво може да е? И...подвъпроса...95-100 много ли са за тази кола?! С масло Мотул 10-40 6100+ Сайнърджи, съм, до максимума! Благодарско много!
    Last edited by milev86; d.m.y г., 15:11.
    ALFA ROMEO 147 1.9jtd 8v 2006 г.
    DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

На времето на бензиновата ми Брава така беше взело да смърди не бензин в купето, а под капака - не.
      Оказа се спукана тръбичка на бензина точно след пластмасовите тръби - гумените парчета преди двигателя. Пуска чат пат по някоя капка точно върху колектора, изпарява си и хоп - в купето. А под капака не се усещаше изобщо.

Провери си колега бензинопроводите за какъвто и да е пропуск, и то не само бензина идващ от резервоара, а и обратния!
      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

въпрос

1. От опит, миришело ми е на бензин от бензинопроводите, сменял съм тая връзка точно над двигателя която е, че беше спукана - не се вижда, ама сълзи от време на време от вибрациите на мотора и мирише в купето на суров бензин.
        2. Едно време като купих колата, ми държеше точно 98 градуса в нормално положение, и оттам наемаше в града 100,105, даже веднъж я изоставих на Владая с над 120 - смених радиатора и термостата и оттогава е 88, рядко ми вдига временно 100 в задръстване в жегата.
        Alfa 156 2.0 - ех,
        Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
        Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
        Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

При мен корпуса на бензиновата помпа се беше напукал яко и в купето смърдеше яко на бензин. Около задните калници на колата също.

---------- Post added at 08:57 ---------- Previous post was at 08:56 ----------

Първоначално публикувано от milev86 Покажи съобщение
          Пичове, малко са съживя темата, защото имам подобен проблем. Когато запаля колата в началото-няма никакъв проблем, колата си върви и грее нормално. В града обаче загрява до 95-100 градуса, а чувам че перката работи и ужким охлажда. Това извън темата д апитам дали е фатално колата да грее 95-100?
          2. И второ, основното - в колата, след като достигне 95 градуса, започва да мирише на бензин от въздуховодите, яко. Като отворя капака, при двигателя, там нищо не мирише. Обаче в купето се сцепва да смърди. Идеи имате ли от какво може да е? И...подвъпроса...95-100 много ли са за тази кола?! С масло Мотул 10-40 6100+ Сайнърджи, съм, до максимума! Благодарско много!
          За температурния режим прегледай тази тема.
          За мен температура 100 градуса и нагоре не е нормална.
          "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
          К.М.

Comment

Под десния преден калник имаш филтър за бензиновите пари. Ако е спукан и от там може да влиза миризма. Иначе си огледай бензинопроводите
            Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
            156 1.8TS 16V (01.2001)
            147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
            0879369082

Comment

Интересното е, че два дни не е миришело в колата на бензин, това става само, когато (ако) колата вдигне 100 градуса. Иначе няма миризми. Дали има някъде общо с вдигането на температурата?!
              Last edited by milev86; d.m.y г., 14:35.
              DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

при мене капеше слабо по капка две масло някъде и се стичаше по ауспуха от това може да мерише като пуснеш клапата за въздуха вкарва ли миризмата ....
                sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                Ramstein - Benzin
                https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Първоначално публикувано от SandoOne Покажи съобщение
                  при мене капеше слабо по капка две масло някъде и се стичаше по ауспуха от това може да мерише като пуснеш клапата за въздуха вкарва ли миризмата ....
                  Той ти казва, че в двигателния отсек не мирише
                  156 1.8TS 16V (01.2001)
                  0879369082

Comment

то не пречи и от това дамерише, мирише ли то се разнася навсякъде
                    sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                    Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                    Ramstein - Benzin
                    https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Първоначално публикувано от SandoOne Покажи съобщение
                      то не пречи и от това дамерише, мирише ли то се разнася навсякъде
                      Не позна
                      156 1.8TS 16V (01.2001)
                      0879369082

Comment

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                        Виж си гарнитурата на колекторите да не изпуща, или някой залепен найлон по генерацията .
                        Тоя номер с найлона съм го ял.
                        Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                        Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                        Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                        Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
                          Тоя номер с найлона съм го ял.
                          Вкусен ли беше?
                          "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                          К.М.

Comment

Пичове незнам кво става...никъде не се вижда теч на бенизн по бензинопроводите, а смръднята на бензин продължава...и по сервизите не ми обръщат внимание, незнаели какво е....защото понамирисва по време на дълъг път, а като съм в сервиза не мирише.... незнам какво става...в петък трябва да ходя към Черноморец и незнам как ще се издуша по пътя...

П.П. При огледа на майстора, всички бензинопроводи се оказаха здрави, единствено само, меката връзка се оказа, че изпуска пари...възможно ли е от нея?!!?!....
                            Last edited by milev86; d.m.y г., 15:25.
                            DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

А това под десния калник провери ли?
                              156 1.8TS 16V (01.2001)
                              0879369082

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                                Вкусен ли беше?
                                Кат свински пръжки...
                                Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                                Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                                Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                                Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Working...
                                X